"La consecució d'una gran gesta no és solament gràcies a l'esforç físic i tècnic abocats, si no que també és conseqüència d'haver-ho somiat, i que aquest segon factor és tan important o més que el primer, ja que un bon entrenament i planificació pot fer-te arribar molt lluny, però mai et portarà a un somni impossible. (Walter Bonatti)".

Sheep are not pacifists are cowards (Les ovelles no son pacifistes, son covards).

The only failure is giving up (L’únic fracàs es donar-se per vençut).

L'única forma d'aconseguir l'impossible es creure que es possible.

Només aquells que s'arrisquen anar massa lluny podran saber el lluny on poden arribar.


dimarts, 6 de gener del 2009

Cim del Montalt, Punta Sud


Montalt des del camí de la Mafla - Mas del Motarro

Vaig jo sol. Surto de casa amb intenció de comprovar com està el tomb de pujar al Montalt per la banda sud, després de passar pel Mas de Motarro i el Salt d'en Sanxo. Estic preparant una excursió amb els companys de feina.
Deixo el cotxe al Collet de Mafla, i començo a caminar a les 8,50 h. Com es un tomb molt curt no he volgut aixecar-me massa aviat.
Tot el tros fins al Collet del Montalt es per pista, i en quan s'arriba al collet, es segueix la pista avall i en menys de 70 metres es deixa per seguir un camí, molt marcat a ma dreta, i que surt totalment pla, encara que de seguida puja una mica.
S'arriba a un collet i llavors comença la baixada cap el Mas del Motarro, passant quasi a tocar la nova pista que puja fins els ventiladors, i després creuant-la, aquí la baixada es per un roquer d'una mica mal caminar.
Al passar pel Mas del Motarro, veig que hi han molt cotxes aparcats, quasi tots tot-terrenys, o sigui que estem en temps de caça, hauré d'anar amb compte.
Agafar la pista, seguir-la a ma esquerra, passant entre la bassa i la font del mas, deixant per dos vegades les cruïlles de la dreta. Es deixa a la dreta, a tocar el Toll del Cantina, i ja ens dirigim cap el Mas d'en Santiago Borrassó, que el deixem a l'esquerra, passant per la parada de sota, i ràpidament arribem a la part de dalt del Salt d'en Sanxo. A ma dreta i quasi a tocar queda la font d'en Sanxo. Seguim recte, i pujant, seguint els senyals del PRC91, que ve de Remullà i Hospitalet i va a Capçanes, però el deixem de seguida per un camí que baixa amb dues llaçades per passar a tocar una balma obrada i la part de sota del Salt d'en Sanxo. Es un racó de gran bellesa.
Seguim, ara pujant, per, en poca estona arribar al camí de Llaberia, deixant a la dreta, i a la part mes alta, d'aquest tros de camí, les runes d'un mas. El seguint cap l'esquerra tot pujant.
Després de seguir el camí de Llaberia uns 600 metres, camí que va resseguint un barranquet que comença al Collet del Montalt, agafem a ma dreta un senderó que puja, de seguida deixem a ma dreta unes altre runes, aquestes d'un masset.
El camí va alternant petits replans, pujades suaus amb unes de fortes, fins arribar a un roquer, on el camí el creua per la part de baix que està bastant descomposta, i ja puja fins dalt del Montalt Punta Sud, després de passar un tros molt tapat d'herbes.
Aquí paro a menjar una mica, amb una boira que cala els ossos. Es un quart d'onze i estic no gaire mes de quinze minuts, entre les fotos i menjar. Les serres de l'altre costat del Barranc de la Mafla ni es veuen, no cal dir les mes llunyanes.
Baixo ja per les Solsides al Collet del Montalt, i cap el cotxe, però passat la Cova del Pastor hi ha un senderó que puja a l'esquerra, vaig a mirar per si podria enllaçar amb la pista bastant mes avall i poder estalviar uns retombs, quan arribo dalt no trobo la continuació. Després de varis tombs per dalt, decideixo tornar per on hi vingut, i per la pista al cotxe.
Arribo quan manquen 10 minuts per a l'una de la tarda.
El track està fet anant i tornant des de la carretera. El tros entre el Collet de Maflà i la carretera esta prefabricat, la baixada feta en cotxe i la pujada reconvertint la baixada. Els trossos que hi fet de mes estan suprimits, pel que l'horari no es massa correcte però el track i la distancia si.
Com a dades he de dir que de l'entrada de Vandellòs a la cruïlla de la carretera cap a Pratdip, son 5,300 kms., des de la cruïlla al començament de la pista son 1,200 kms. La pista comença uns 20 metres abans de l'indicador del Pk.39.
He de tornar, he vist que des del tros que hi pujat i no hi trobat continuació cap a la dreta, sembla ser que podria empalmar a l'esquerra amb la baixada cap el Mas del Motarro, i llavors no es repetiria tant la pista, no per la dreta com buscava, però si per l'esquerra..

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada