"La consecució d'una gran gesta no és solament gràcies a l'esforç físic i tècnic abocats, si no que també és conseqüència d'haver-ho somiat, i que aquest segon factor és tan important o més que el primer, ja que un bon entrenament i planificació pot fer-te arribar molt lluny, però mai et portarà a un somni impossible. (Walter Bonatti)".

Sheep are not pacifists are cowards (Les ovelles no son pacifistes, son covards).

The only failure is giving up (L’únic fracàs es donar-se per vençut).

L'única forma d'aconseguir l'impossible es creure que es possible.

Només aquells que s'arrisquen anar massa lluny podran saber el lluny on poden arribar.


dijous, 20 d’agost del 2009

Pregunta d'examen, sobre l'infern

La següent pregunta va ser feta en un examen quadrimestral de química en la Universitat de Toledo.
La resposta d'un dels estudiants va ser tan 'profunda' que el professor va voler compartir-la amb els seus col·legues, via Internet, raó per la qual podem tots gaudir d'ella.
Pregunta: És l'Infern exotèrmic (desprèn calor) o endotèrmic (ho absorbeix)?
La majoria d'estudiantes van escriure els seus comentaris sobre la Llei de Boyle (el gas es refreda quan s'expandeix i s'escalfa quan es comprimeix).
Un estudiant, no obstant això, va escriure el següent:
"En primer lloc, necessitem saber en quina mesura la massa de l'Infern varia amb el temps. Per a això hem de saber a quin ritme entren les ànimes en l'Infern i a quin ritme surten. Tinc, no obstant entès, que, una vegada dintre de l'Infern, les ànimes ja no surten d'ell. Per tant, no es produïxen sortides. Quant a quantes ànimes entren, vegem el que diuen les diferents religions. La majoria d'elles declaren que si no pertanys a elles, aniràs a l'Infern. Atès que hi ha més d'una religió que així s'expressa i atès que la gent no pertany a més d'una, podem concloure que totes les ànimes van a l'Infern. Amb les taxes de naixements i morts existents, podem deduir que el nombre d'ànimes en l'Infern creix de forma exponencial. Vegem ara com varia el volum de l'Infern. Segons la Llei de Boyle, perquè la temperatura i la pressió de l'Infern es mantinguin estables, el volum ha d'expandir-se en proporció a l'entrada d'ànimes.
Hi ha dues possibilitats:
1. Si l'Infern s'expandeix a una velocitat menor que la de entrada de ànimes, la temperatura i la pressió en l'Infern s'incrementaran fins que aquest es desintegri.
2. Si l'Infern s'expandeix a una velocitat major que la de l'entrada d'ànimes, la temperatura i la pressió disminuiran fins que l'Infern es congeli.
Quina possibilitat és la veritable?: Si acceptem el que em va dir Teresa en el meu primer any de carrera: (“farà fred en l'Infern abans que em fiqui al llit amb tu”), i tenint en compte que em vaig ficar amb ella anit, la possibilitat nombre 2 és la veritable. Dono per tant com cert que l'Infern és exotèrmic i que ja està congelat. El corol·lari d'aquesta teoria és que, atès que l'Infern ja està congelat, ja no accepta més ànimes i està, per tant, extingit... deixant al Cel com única prova de l'existència d'un ésser diví, el que explica per què, anit, Teresa no parava de cridar 'Oh, Déu meu!"

Aquest estudiant va ser l'únic que va treure 'excel·lent'.
.......................

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada