"La consecució d'una gran gesta no és solament gràcies a l'esforç físic i tècnic abocats, si no que també és conseqüència d'haver-ho somiat, i que aquest segon factor és tan important o més que el primer, ja que un bon entrenament i planificació pot fer-te arribar molt lluny, però mai et portarà a un somni impossible. (Walter Bonatti)".

Sheep are not pacifists are cowards (Les ovelles no son pacifistes, son covards).

The only failure is giving up (L’únic fracàs es donar-se per vençut).

L'única forma d'aconseguir l'impossible es creure que es possible.

Només aquells que s'arrisquen anar massa lluny podran saber el lluny on poden arribar.


dissabte, 26 de setembre del 2009

Els urbans de Reus

Fa bastants dies que vaig llegir una noticia que de primer no li vaig donar massa importància, era al Diari de Tarragona del dia 9 d'agost, referent a les multes que es posen a Reus, entre 120 i 150 a la setmana, i on es comenta, pel primer tinent d'alcalde i responsable de la Guàrdia Urbana, Eduard Ortiz que Reus està entre les ciutats menys incíviques
Amb l'incivisme a Reus estic completament en desacord, li preguntaria al Sr. Ortiz si sap quantes multes hauria de signar cada setmana si s'actues, d'una vegada, amb l'incivisme circulatori. Ell deu creure que els cotxes aparcats en doble fila, damunt de l'acera, als llocs destinats a carga-descarrega, als passos de vianants, a les parades de bus, etc., no es incivisme, ni cal multar-ho. Ni les furgonetes i camions, descarregant fora dels llocs destinats per allò (clar que moltes vegades els seus llocs estan ocupats per cotxes que no fan del seu degut us).
Voldria que alguna vegada, per la tarda, passés per la Riera Miró, entre el Camí de Valls i el Carrer del Roser, veuria cotxes aparcats, ja no en la parada del bus, sinó quasi fins la cantonada del Camí de Valls, sense tenir en compte que això dificulta, i molt, els dos carrils de baixada, o el camió descarregant pel super que hi ha, al lloc destinat pel bus, i no cal dir dels cotxes d'un auto-escola, que aparca on li sembla, amb la gent que espera al bus, entre ells molta gent gran, han de baixar de l'acera, primer per que el conductor els vegi i pari, i per pujar, ja que el bus no pot parar al seu lloc, al estar ocupat.
I això no passa només en aquest tros de Reus, sinó a tota la localitat, però es veu, i torno a repetir, que pel Sr. Ortiz això no es incivisme i no cal multar-ho.
Ara he quedat perplex al llegir que estan estudiant que els autobusos de Reus facin servir el Gps (que ja el porten) per avisar a la grua dels cotxes mal aparcats, Diari de Tarragona del 9 de setembre. Que s'avisi a la grua pels cotxes mal aparcats ja em sembla be, però ve la pregunta, on son i que fan els urbans?, la grua vindrà de seguida?, o passarà com ara, que s'ha d'avisar al conductor del vehicle mal aparcat, amb els clàxons, esperant una grua que no arriba?, tota una cua de cotxes tocant el clàxon, no es incivisme, també?.
La resposta de la actual actuació dels urbans, al meu parer es molt clara, i per entendre-ho ens haurem de remuntar uns quants anys endarrere:
Abans les funcions de les policies estava ben clara, els urbans havien de preocupar-se de la convivència ciutadana i pel assumptes de seguretat i ordre public hi havia la “Policia Nacional” a les ciutats i la Guàrdia Civil als pobles, però va resultat que en unes eleccions generals va guanyar l'Aznar i per quadrar els comptes del país, entre les coses que va reduir va ser la de la plantilla dels ex-grisos, davant d'això els urbans van deixar, poc a poc, de fer la seva feina, per agafar tasques que no els pertanyia. Ara amb el desplegament dels Mossos, no accepten tornar a ser urbans, o sigui policia assistencial i cuidar del civisme de la ciutat, i aquí Reus presumeixen que l'encaix entre Mossos i locals ha funcionat, però les seves funcions, qui les fa?.
Últimament es veu alguna parella de la “Policia Municipal” patrullant pel centre de Reus, però el que no es centre i els barris que no es mereixen el mateix?. Encara que per on patrullen pocs cotxes hi ha, si no es municipal.
Els urbans han de tornar a la seva feina, i deixar als Mossos que facin la seva, i els ciutadans han de complir els seus deures, i encara que les multes no estan ben vistes, i que Reus deixi d'estar a la banda baixa de l'incivisme (si el barem son les multes), estic segur que amb una política municipal correcta, tornaria ha estar a la banda baixa, i els ciutadans al final ho agrairien.
I mentre, que no s'oblidin dels que no recullen les “caques” de gos, que se sap de segur a quines hores treuen els gossos a passejar, i només cal fer un petit seguiment. Encara que sigui un assumpte de merda, valdria la pena que es preocupessin.
I altres temes que deixo per no fer l'escrit massa llarg i que estan a la ment de la majoria .....
I que el Sr. Ortiz i altres polítics no pensin que amb això perdran vots, si els perden es per no complir amb les seves obligacions municipals i per creure's que la ciutat es seva i no dels ciutadans.
..........

1 comentari:

  1. L'última frase és brutal i és pot fer extensiu al reste de polítics de este país. Chapeau!!!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina