"La consecució d'una gran gesta no és solament gràcies a l'esforç físic i tècnic abocats, si no que també és conseqüència d'haver-ho somiat, i que aquest segon factor és tan important o més que el primer, ja que un bon entrenament i planificació pot fer-te arribar molt lluny, però mai et portarà a un somni impossible. (Walter Bonatti)".

Sheep are not pacifists are cowards (Les ovelles no son pacifistes, son covards).

The only failure is giving up (L’únic fracàs es donar-se per vençut).

L'única forma d'aconseguir l'impossible es creure que es possible.

Només aquells que s'arrisquen anar massa lluny podran saber el lluny on poden arribar.


dijous, 11 de febrer del 2010

Pregó del Carnaval de Reus

Copio integre el text del pregó, tal i com ho van repartir entre els assistents:

"Carnaval de Reus. Dijous Gras. 11 de febrer de 2010. Plaça del Mercadal. Pregó del Rei Carnestoltes 50é:
No sé si dir bona nit borinots, barriada, poble, ciutat, polígon industrial, capital de vegueria ... On collons estem?
Ah... a REUS, una ciutat que sense la 'u', no té RES.
Oh... sí, una ciutat amb grans monuments moder­nistes, però per que serveixen? Per exemple, a aquesta tal Casa Navàs li falta una torre i no la pensen posar. Quina ruïna! Li cauen caps i tenen per façana una borrassa per plegar olives.
Ah, sí. La ciutat on va néixer Gaudí. Però, ves per on, no es va recordar de deixar-hi res, i ara han hagut d'inventar-se aquesta capsa que presideix la plaça per poder atreure turistes. Peró, tret de les guitarres i les trompetes que hi ha la planta baixa, i del cartell de coloraines de la fauna, que hi ha dins? Ah, sí, funcionaris.
Quanta hipocresia! No saben que fer d'una ciutat on, si més no, un cop a l'any hi arriben pallassos de fora, com si en no tinguéssim prou amb que hi ha a la carpa d'aquí al costat que està muntada tot l'any. I parlant i de pallassos i saltimbanquis, no oblidem els calés que es gasten precisament amb el Trapezi, que durant una setmana ens omple la ciutat de gossos i merda pel carrer.
I no tornarem a recordar que Metrovacesa està per acabar, millor dit, no està ni començat. Només hi ha un forat que emmerda de pols tota la ciutat, i quan fa vent hi van a parar les tanques de protecció.
I qui m'heu de dir del Corte Inglés? Ara el vull, ara no el vull... I mira, Tarragona se l'ha quedat. I arribem a l'aeroport. Aquí si que n'hi ha per llo­gar-hi cadires. Es despengen els del Barri Marítim, que volen rebatejar-lo posant-hi primer el nom de Tarragona per fer-hi aterrar els carros i les mules de l'Imperi Roma. Es corn si els ganxets demanéssim que el Port ha portar el nom Reus perquè d'aquesta manera seria mes conegut per allò de Reus Paris i Londres, o per la ciutat on van néixer el Prim, el Fortuny, el Gaudi, el Buenafuente ...
I no ens movem de Reus, per fer un esment a unes de les grans i respectades entitats de la vila, la dels Senyors del Círcol. Quines penques!!! El dia del nostre càsting se'ls acudeix muntar una expo­sici6 d'abrics de bisó i joies de Cal Pàmies al For­tuny. Com si no hi hagués dies a l'any per fer-ho. Els agrada donar pel cul, als Senyors, qui hi farem!
Aprofito per donar les gracies als policies locals, que ja ha veig que nomes son ells els que poden fer tombs de ravals. Clar! Les processons, els Reis, els Tres Tombs i les maratons si que hi tenen tot el dret, però els pobres carnavalencs, a aquest pas, haurem de fer la rua a l'AP-7.
No us vull donar mes la tabarra, però voleu dir que aquests marietes de la FRAC tenen nassos de treure mes cales a la Pont? Doncs no. Els falten pebrots; clar que amb la colla que s'han ajuntat... Un, pentinat d'Elvis; l'altre, amb bigoti, com el Tejero, i la seva presidenta que diu 'Todo el Mundo al suelo'...
No tinc res mes a dir. No baixeu la guàrdia, que el Carnaval ja es aquí. Gaudiu i cardeu, que el Carnaval no us l'acabareu.
Visca el Carnaval de Reus".

Jo particularment ho vaig trobar una mica "justet", però es el que hi ha ...
...............

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada