"La consecució d'una gran gesta no és solament gràcies a l'esforç físic i tècnic abocats, si no que també és conseqüència d'haver-ho somiat, i que aquest segon factor és tan important o més que el primer, ja que un bon entrenament i planificació pot fer-te arribar molt lluny, però mai et portarà a un somni impossible. (Walter Bonatti)".

Sheep are not pacifists are cowards (Les ovelles no son pacifistes, son covards).

The only failure is giving up (L’únic fracàs es donar-se per vençut).

L'única forma d'aconseguir l'impossible es creure que es possible.

Només aquells que s'arrisquen anar massa lluny podran saber el lluny on poden arribar.


dijous, 10 de juny del 2010

Vuit passes per pujar una muntanya

VUIT PASSOS PER A PUJAR QUALSEVOL MUNTANYA, està tret del blog de "La casa de bambu" i traduït al català:

1.- Tria la muntanya que desitges pujar: no et deixis dur pels comentaris d'uns altres. Has d'estar segur del que fas doncs vas a gastar temps i energia en aconseguir-lo pel que has d'estar segur del que vols.
2.- Aprèn de qui ja va caminar per allí: per més que et consideris únic sempre hi ha algú que va tenir aquest mateix somni abans i va deixar marques que poden facilitar la caminada. L'experiència aliena ajuda molt.
3.- Els perills vists des de prop, són vencibles: Quan comencis a pujar la muntanya dels teus somnis para esment al teu al voltant, si saps on col·locar el peu notaràs els paranys i sabràs envoltar-les.
4.- El paisatge canvia, pel que aprofita'l: a cada metre conquistat podràs veure un mica més lluny i així descobrir coses que encara no havies advertit. Parar-se a gaudir-les també és necessari durant la pujada.
5.- Respecta el teu cos: si camines massa de pressa acabaràs cansat i desistiràs a la meitat. Si camines molt a poc a poc, caurà la nit i estaràs perdut. Sense pressa però sense pausa, segueix sempre caminant.
6.- No t'obsessionis: el que necessites més enllà d'arribar al cim és gaudir de la pujada per a poder créixer i aprendre.
7.- Prepara't per a caminar un quilòmetre més: el recorregut fins al cim de la muntanya és sempre mes gran del que penses, no t'enganyis, doncs arribarà el moment que el que semblava prop estigui encara molt lluny. Però com estàs disposat a arribar lluny, això no serà un problema.
8.- Alegra't quan arribis al cim: El que abans era només un somni ara és part integrant de la teva vida. Ho has aconseguit així que riu, salta i plora d'alegria.

Sempre hi haurà que trobarà a faltar algun punt més, i es fàcil que es pugui discutir algun dels que hi son.
A mi, particularment, el que mes m'agrada es el punt número sis, que lliga amb el significat de la cançó del Viatge a Itaca, de la que ja vaig fer un comentari amb anterioritat.
....................

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada