"La consecució d'una gran gesta no és solament gràcies a l'esforç físic i tècnic abocats, si no que també és conseqüència d'haver-ho somiat, i que aquest segon factor és tan important o més que el primer, ja que un bon entrenament i planificació pot fer-te arribar molt lluny, però mai et portarà a un somni impossible. (Walter Bonatti)".

Sheep are not pacifists are cowards (Les ovelles no son pacifistes, son covards).

The only failure is giving up (L’únic fracàs es donar-se per vençut).

L'única forma d'aconseguir l'impossible es creure que es possible.

Només aquells que s'arrisquen anar massa lluny podran saber el lluny on poden arribar.


dimarts, 23 de novembre del 2010

Un tomb per La Riba

Barraca de pedra seca - Font de Pasqual

El company Joan Josep i jo decidim, per avui, anar a fer un tomb per la Riba, una zona molt propera a casa però bastant oblidada per part nostra. Portem el cotxe fins al Cap de Riba, això vol dir que si fem el tomb previst, tindrem la pujada de les escales al final de l'excursió.
Sortim a un quart i mig de vuit, tot seguint el Gr., la nostra intenció era deixar-ho de seguida per agafar la carrerada que baixa des del Corral del Bresca, però el començament no està recuperat. Deixem la pista per visitar unes runes, una bassa abandonada i una cabana de pedra molt tapada per la vegetació. Poc després tornem a deixar la pista pel camí que van recuperar que va a sortir a la carrerada, que passa per tres noves barraques de pedra i surt al Corral del Bresca, totalment en runes. Des del seu davant surt un senderó que talla el camí que seguirem, però està totalment brut.
Agafem pista, bastant en desús, a l'esquerra, que va pujant fent esses i de forma suau. Hi han senderons que talla la pista, però estan massa bruts per agafar-los. La pista finalitza i segueix un camí vell, ben net i marcat, que es portarà al Portell de l'Alzina. Des d'aquí ens porta de seguida al Mas del Puig de Marc, tot passant pel pou, digne de visitar, i també pel costat d'una creu que indica on estan enterrades les cendres d'un difunt.
Des del costat de les runes el mas, anem a l'era, una era molt malmesa, però igual com el pou, s'ha de visitar. Allí aprofitem per esmorzar, junt a una de les parets, ben arraserats.
Sortim per la pista, fa bastant de vent i fred. Deixem el GR que se'n va cap a Gràcia i baixem tot deixant a l'esquerra el camí a que baixa a la carretera i cap el Brugent per Els Tres Pilars. Arribem a Castell d'en Dalmau, on contemplem les diverses vies d'escalada.
Baixem cap a la Font de Pasqual, deixant a la dreta el camí recuperat que enllaça al que puja al Portell de l'Alzina i que passa a tocar un altre barraca de pedra. Visitem l'entorn de la font i les runes del Mas de Pasqual.
Baixem cap la carretera, visitant primer el Campament Juvenil, que abans era de l'O.J.E.,i arribant al Refugi de Els Masets, on busquem el camí cap a La Riba per l'altre costat del riu, per on passava abans el Gr. Trobem el lloc on creuar, un indret molt bonic, on el camí segueix, al començament, pel damunt del rec d'aigua. Arribem a un maset abandonat i seguint el rec arribem a una pista, que ens porta a La Riba, tot creuant per un pont, el Brugent. Ara ja només toca pujar un munt d'escales fins a Cap de Riba.
Arribem al cotxe quan manquen cinc minuts per les dos del migdia, després de fer quasi tretze quilòmetres.
El dia ha estat molt maco, els paratges son molt bonics, hem trobat els camins que buscàvem, i em fet un tomb rodó molt maco.

Per baixar el track, teclejar aquí. Per veure o baixar les fotografies, aquí.
000000000000000

1 comentari: