"La consecució d'una gran gesta no és solament gràcies a l'esforç físic i tècnic abocats, si no que també és conseqüència d'haver-ho somiat, i que aquest segon factor és tan important o més que el primer, ja que un bon entrenament i planificació pot fer-te arribar molt lluny, però mai et portarà a un somni impossible. (Walter Bonatti)".

Sheep are not pacifists are cowards (Les ovelles no son pacifistes, son covards).

The only failure is giving up (L’únic fracàs es donar-se per vençut).

L'única forma d'aconseguir l'impossible es creure que es possible.

Només aquells que s'arrisquen anar massa lluny podran saber el lluny on poden arribar.


dimecres, 8 de desembre del 2010

Estem en temps de crisis

Resulta que estem en temps de crisis i que tots els serveis socials s'estan deteriorant per què diuen que no hi han diners, es suprimeixen les ajudes familiars, costa d'aconseguir i cobrar les ajudes a la dependència, es parla de retardar l'edat de jubilació ... i mentre llegeixo aquesta noticia publicada en "el Periódico" del 5 de desembre:

"València protesta per les últimes mesures de Carod
El llegat polític, en forma de subvencions, del vicepresident en funcions del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, promet deixar empremta. De moment, ja ha obert un nou conflicte amb la Generalitat valenciana, que va anunciar ahir la impugnació dels 700.000 euros concedits aquest any pel departament que dirigeix el republicà a entitats de defensa de la cultura catalana a la comunitat veïna.
El Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) va publicar divendres passat el llistat de les ajudes repartides per Vicepresidència entre l'1 de gener i el 30 de setembre del 2010. El paquet més important es destina a sis entitats valencianes, entre elles la Fundació Escola Valenciana (297.000 euros) i Acció Cultural del País Valencià (295.000 euros).
La portaveu del Govern de Francisco Camps (PP), Paula Sánchez de León, va assegurar que aquestes subvencions són «manifestament il·legals», ja que estan destinades, en opinió d'aquest Executiu, a «patrocinar un discurs que va en contra de l'Estatut d'autonomia valencià i el sentiment del seu poble». La portaveu va lamentar que el tripartit acabi el mandat amb aquest «regal de comiat», i va dir que intentaran revertir les ajudes, però no va explicar de quina manera ni davant quina instància. A l'altre extrem geogràfic de Catalunya, el llistat inclou 594.510 euros per a l'Associació d'Amics de la Bressola, que fomenta el català a la Catalunya Nord.
Malgrat la política d'austeritat i contenció de la despesa pública anunciada per la Generalitat aquest any, en la seva lluita contra la crisi, Carod-Rovira va aprovar la concessió de 110.000 euros per finançar el funcionament del secretariat de la Federació Internacional de Bitlles; i de 182.400 euros per al pla de tecnificació i promoció del patinatge a Sud-amèrica, Centreamèrica i l'Àfrica. També es van destinar 20.700 euros a un projecte internacional, sense especificar, de la Federació Catalana de Korfbal, i 3.800 a la seva homòloga de ciclisme, sota l'encàrrec de promocionar aquest esport al Marroc".

El que menys interessant trobo es que València impugni les ajudes destinades a entitats valencianes, el que trobo denigrant es que es destinin quasi un milió tres-cents mil euros a fomentar el català a altres territoris encara que siguin de parla catalana. A més cent deu mil euros pel funcionament de la F.I.Bitlles, mes de cent vuitanta mil per promocionar el patinatge a Sud i Centreamèrica i Africa (i a nosaltres que ens importa si practiquen o no el patinatge), mes de vint mil sense mes a mes per F.C.Korfbal (una de les poques practiques esportives que Catalunya es internacional), però donatiu sense especificar no pot ser. I per finalitzar tres mil vuit-cents per promocionar el ciclisme al Marroc (dic el mateix que en cas del patinatge).
A sota de la noticia descrita, continuen els greuges:

"Fundació Josep Irla
En la llista de subvencions hi apareixen dos pagaments a la Fundació Josep Irla, Vinculada a ERC. El primer, de 5.400 euros, està destinat a la seva projecció internacional, i el segon, de 4.000 euros, per a un projecte que porta per nom Cap a la democràcia elèctrica".

La fundació necessita projecció internacional, a més de ser elèctrica. Es per riure si no fos per plorar, encara que no s'han acabat les notícies al respecte:

"Sobirania i progrés:
També s'emporten ajudes altres entitats afins a Esquerra com l'Opinió Catalana (54.000 euros), Sobirania i Progrés (40.000 euros) i Òmnium Cultural (152.000 euros). El sindicat intersindical s'emporta 9.000 euros per internacionalitzar el procés de sobirania".

Deu-ni-do com els gasten per finalitzar el govern i ser en temps de crisis. També em pregunto tres coses, la primera quin son els personatges que estan al davant de les entitats que s'emporten els diners (a banda de les afins), segon, si la noticia hauria sortit si el tri-partit hagués tornat a guanyar i tercer, si els partits de l'oposició diran alguna cosa, o es que estan esperant arribar al poder per poder repartir mes diners entre els seus.
No cal aclarir que tots aquests diners surten de les nostres butxaques, i nosaltres callem facilitant el malbaratament dels diners públics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada