"La consecució d'una gran gesta no és solament gràcies a l'esforç físic i tècnic abocats, si no que també és conseqüència d'haver-ho somiat, i que aquest segon factor és tan important o més que el primer, ja que un bon entrenament i planificació pot fer-te arribar molt lluny, però mai et portarà a un somni impossible. (Walter Bonatti)".

Sheep are not pacifists are cowards (Les ovelles no son pacifistes, son covards).

The only failure is giving up (L’únic fracàs es donar-se per vençut).

L'única forma d'aconseguir l'impossible es creure que es possible.

Només aquells que s'arrisquen anar massa lluny podran saber el lluny on poden arribar.


dilluns, 6 de desembre del 2010

Estem en un pais d'esquerres

Fa uns dies vaig llegir als mitjans de comunicació la trobada que el president de l'estat espanyol, en Zapatero, s'havia reunit amb els 29 empresaris mes importants d'espanya (quins cops de colze van haver per sortir a la foto, ja que la primera intenció, segons sembla, era reunir-se amb els 25 i al final van ser 29). De la trobada només es va dir que havia estat molt positiva, com no!, ja que segons sembla només van sortir mesures que els beneficiaven a ells: Tornem a les mesures de privatitzacions d'empreses rentables, rebaixem els impostos a la Pymes, les grans empreses no ho deuen necessitar ja que declaren el que volen, i supressió la ajuda familiar de 426 €. S'ha de significar que a la part que es privatitza de les empreses públiques només podran accedir uns pocs, i ja sabem qui son, els de sempre.
O sigui que un govern que es diu d'esquerres només es dedica a ajudar als grans capitalistes i ensorrar, mes si cap, al poble de a peu. Al menys els partits de dreta no enganyen, tots sabem que ho faran.
Sota la noticia que he comentat hi havia un altre:
“Les multinacionals espanyoles han estat adjudicatàries en 477 projectes licitats internacionalment des de l'1 d'abril d'aquest any fins ara. La suma dels contractes aconseguits en aquest període és de 36.000 milions d'euros, una xifra que, segons fonts del Govern, dóna una clara idea de la rellevància de les multinacionals espanyoles i de la seva capacitat de competir en processos on també concorren les companyies més importants de les grans potències mundials”.
Algú que m'expliqui que benefici a l'estat espanyol i a la seva població tenint en compte la següent explicació:
“En aquests sis mesos, per exemple, Sacyr s'ha endut el contracte públic per construir el pont sobre l'estret de Messina, a Itàlia (3.880 milions). Cintra ha guanyat als Estats Units la construcció de la carretera IH 635 a Texas (1.971 milions) i Telefònica ha aconseguit fer-se seu el contracte per a 11 blocs de freqüències de telefonia mòbil a Alemanya (1.380 milions).
Són només tres exemples recents del potencial de les multinacionals espanyoles que el Govern vol maximitzar en aquests moments, com una estratègia més per ajudar a superar la crisi”.
A les obres del pont, intervindran ciutadans espanyols?, i la carretera a Texas?, i les freqüències de telefonia mòbil a Alemanya?. Em refereixo a ciutadans espanyols que ara estiguin a l'atur o que mercès a això puguin millorar el seu estatus, i si es així, quants?.
Estar clar que superem la crisi, però de les multinacionals. Tot això després de salvar a la banca amb una gran quantitat de recursos públics, mentre a Islàndia es processen als banquers amb demandes milionàries per la seva culpa de la crisis.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada