"La consecució d'una gran gesta no és solament gràcies a l'esforç físic i tècnic abocats, si no que també és conseqüència d'haver-ho somiat, i que aquest segon factor és tan important o més que el primer, ja que un bon entrenament i planificació pot fer-te arribar molt lluny, però mai et portarà a un somni impossible. (Walter Bonatti)".

Sheep are not pacifists are cowards (Les ovelles no son pacifistes, son covards).

The only failure is giving up (L’únic fracàs es donar-se per vençut).

L'única forma d'aconseguir l'impossible es creure que es possible.

Només aquells que s'arrisquen anar massa lluny podran saber el lluny on poden arribar.


dissabte, 18 de desembre del 2010

La entrega del pis no liquida el deute hipotecari

Un govern d'esquerres (ja ja ja) ha tret endavant amb l'ajuda del principal partit de l'oposició, que en cas de morositat, l'embargament i posterior subhasta del pis no liquida el deute, la diferencia entre el deute i el preu de subhasta continuarà sent un deute, inclús el podran embargar el sou i/o altres bens immobiliaris. La proposta de que ho liquidés era de C. i U.
Un exemple, fa uns anys un compra un pis que el banc el taxa en 150.000 euros, i encara que la nòmina era molt justa, al banc l'interessava fer operacions i li van concedir l'hipoteca a pagar en 25/30 anys. Han passat uns pocs anys, el capital retornat en els rebuts mensuals, els primers anys, es molt poc, pel que posem que han retornat uns 13.000 euros, l'altre pagat han estat interessos. La persona que ja tenia uns ingressos una mica justos, encara que el banc li va donar el crèdit, i es fàcil que a més li dones alguna/es targeta/es, ha perdut la feina o ara li han pujat les despeses, amb el pagament de quotes de les targetes o altre; el cas es que no ha fet front a les quotes, en quan deixes de pagar una els interessos pugen a uns nivells insuportables. La qüestió es que el banc t'embarga i et subhasta la casa (tot amb els seus terminis legals), però com ara l'habitatge està a un preu molt interior, posem pel cas a 120.000 euros, i la teva deute eren 150.000 - 13.000, a més de despeses judicials i interessos de demora, pot ser ben be que perdis la casa i deguis mes de 20.000 euros. Als U.S.A., l'entrega de la casa liquida el deute, però a espanya no.
El govern diu que esta disposat a parlar d'una proposta de C.i U.:
"CIU también pide que se favorezca la contratación de seguros de protección de pagos que permitan ampliar la capacidad de acceso a la vivienda a familias con pocos recursos ahorrados, así como mecanismos de mediación en los procesos de impago"
Com es normal no diu qui pagaria la assegurança, que sempre, d'una manera o altre seria a càrrec del hipotecat. L'altre son paraules buides.
El ministre de Foment, Blanco ha dit:
"la mejor medida que puede acometer el Gobierno es una "política ambiciosa" de vivienda protegida para el alquiler y compra, apostando por la rehabilitación como forma de crear empleo y "dar salida" a muchos trabajadores procedentes del sector de la construcción. "Cuando uno gobierna, tiene que priorizar"
O sigui volia dir que considerava que si s'aprobava la llei, la teòrica diferencia hauria d'estar assumida pel govern no pels bancs. De p.m.
Els textes estan extrets d'una pàgina de "Inzoco"

5 comentaris:

  1. Cadascú, a diari, cada segon, pren desicions, tothom assumís riscos. Si te'n surts perfecte si no, ho sento, a pagar. Qui la fa la paga.

    ResponElimina
  2. Això que dius tens tota la raó encara que no te massa a veure amb el que dic.
    Aquí sempre paga el mes desfavorit, el poderós sempre guanya, per que a mes de tenir la força te les lleis al seu costat.

    ResponElimina
  3. Com que no té res a veure. Les lleis estan fetes per cumplirrles i és ben cert que sempre a favor dels poderosos, però qui firma la hipoteca això també ho sap, i si no ho sap perquè firma.
    Ara hi ha uns consumidors que se senten estafats per la compra d'un producte d'assegurança que els hi oferien els bancs. El producte estava lligat a la borsa, i per tant estan pagan deutes. Quan van firmar NO S'HO VAN LLEGIR. Que hem de fer, una llei a mida per estes persones???
    Ara els d'ERC volen "arrglar" lo de la liquidació de la hipoteca..........

    ResponElimina
  4. No lliguis les hipoteques amb els productes d'assegurances, aquestes últimes si estan mal venudes per l'entitat financera els jutjats donen raó als clients, si estan ben venudes i com diria un regidor de Reus: "Que es fotin".
    Sobre les hipoteques has de mirar qui va fer les taxacions i que les fa ara.

    ResponElimina
  5. Quanta gent ha demanat una hipoteca per sobre del preu de taxació????milers, i si el preu de venda era igual al de taxació, aprofitaven per posar.hi l'X3. No pot sortir mai més barato tornar quartus que demanal's.

    ResponElimina