"La consecució d'una gran gesta no és solament gràcies a l'esforç físic i tècnic abocats, si no que també és conseqüència d'haver-ho somiat, i que aquest segon factor és tan important o més que el primer, ja que un bon entrenament i planificació pot fer-te arribar molt lluny, però mai et portarà a un somni impossible. (Walter Bonatti)".

Sheep are not pacifists are cowards (Les ovelles no son pacifistes, son covards).

The only failure is giving up (L’únic fracàs es donar-se per vençut).

L'única forma d'aconseguir l'impossible es creure que es possible.

Només aquells que s'arrisquen anar massa lluny podran saber el lluny on poden arribar.


dimecres, 5 de gener del 2011

El Congrés blinda les pensions daurades de diputats i senadors

Traduït de la pàgina de l'ABC del dia 17 de desembre:

"Mentre la comissió parlamentària del Pacte de Toledo no es va posar ahir d'acord sobre la proposta del Govern d'allargar l'edat legal de jubilació dels 65 als 67 anys, la qual cosa si que ha acordat per majoria aquesta comissió és recomanar al Govern que ampliï el nombre d'anys necessaris per cobrar el 100% de la pensió. Casualment, aquesta recomanació no afectarà als diputats i senadors, que mantindran intactes els privilegis que gaudeixen les seves pensions.
Actualment, qualsevol treballador ha de cotitzar un mínim de 15 anys per tenir dret a una pensió de jubilació. Amb els actuals 15 anys, es té dret a cobrar tan sol el 50% de la pensió corresponent. A partir d'aquí, s'augmenta un 3% per cada anualitat fins als 25 anys de cotització, que correspondria el 80% de la prestació. Des dels 25 anys fins als 35 de cotització, el percentatge s'incrementa en un 2% cada any.
Però per cobrar el 100% de la pensió no és suficient haver cotitzat 35 anys, sinó que cal tenir 65 anys complerts. Cal recordar que l'edat legal de jubilació —doncs no existeix una edat obligatòria— és els 65 anys i que qualsevol persona es pot jubilar anticipadament a partir dels 61 anys, però amb uns coeficients reductors d'entre el 6,5 i el 8% per cada any que falti per complir els 65. Per l'altre extrem, es pot seguir treballant fins als 70 anys, amb una bonificació anual del 2%.
La reforma del Govern elevarà segurament de 15 a 20 anys els anys necessaris per percebre el 50% de la jubilació. Això suposarà una retallada de les pensions del 5%, segons ÚS, i un estalvi de 10.000 milions per a la Seguretat Social, segons el Ministeri d'Economia. El portaveu del PP en la comissió del Pacte de Toledo, Tomás Burgos, va reconèixer ahir que la rebaixa mitjana en aquestes prestacions seria d'entre el 5% i el 10% fins a 2040.
Totes aquestes retallades no afectaran als 350 diputats i als 264 senadors espanyols, que mantindran el privilegi de cobrar el 100% de la pensió en el moment que superen els 11 anys d'activitat parlamentària. És més, si qualsevol treballador necessita cotitzar a la Seguretat Social 15 anys per cobrar una pensió, millor dit, solament el 50% de la mateixa, les seves senyories amb set anys d'activitat en qualsevol de les Càmeres ja té dret a percebre el 80% de la seva pensió. Aquest percentatge s'eleva al 90% si cotitzen 10 o 11 anys.
A més, mentre un treballador no pot jubilar-se abans dels 61 anys i, a partir d'aquesta data i fins als 65 se li restarà anualment entre un 6% i el 8% de l'import de la pensió, les seves senyories poden jubilar-se als 60 anys amb 40 de cotització, segons recull el reglament de pensions parlamentàries d'11 de juliol de 2006. Sobre la reunió d'ahir de la junta de portaveus del Pacte de Toledo cal afegir que l'informe que emetrà aquesta comissió sobre la prolongació de l'edat legal de jubilació proposada pel Govern al gener passat plasmarà el desacord dels partits polítics a través d'una recomanació que deixa clara aquesta discrepància.
D'aquesta forma, la comissió del Pacte de Toledo, que es va reunir durant més de tres hores, va resoldre la redacció de la recomanació proposada pel grup socialista en la qual no fixava l'edat legal de jubilació i que per al PP, IU, ERC i BNG deixa la porta oberta a l'Executiu per elevar aquesta edat en el projecte de llei que redactarà a la fi de gener".

ESPANYA VA BE!!, per uns pocs, està clar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada