"La consecució d'una gran gesta no és solament gràcies a l'esforç físic i tècnic abocats, si no que també és conseqüència d'haver-ho somiat, i que aquest segon factor és tan important o més que el primer, ja que un bon entrenament i planificació pot fer-te arribar molt lluny, però mai et portarà a un somni impossible. (Walter Bonatti)".

Sheep are not pacifists are cowards (Les ovelles no son pacifistes, son covards).

The only failure is giving up (L’únic fracàs es donar-se per vençut).

L'única forma d'aconseguir l'impossible es creure que es possible.

Només aquells que s'arrisquen anar massa lluny podran saber el lluny on poden arribar.


divendres, 3 de juny del 2011

Hi ha set classes d'espanyols

Copiat i traduït de la pàgina d'avui del blog "DesEquiLIBROS". Si hi ha cap error de traducció o d'un altre classe, prego disculpeu:

"La veritat és que a Espanya hi ha set classes d'espanyols... sí, com els set pecats cabdals.
A saber:
1) els que no saben;
2) els que no volen saber;
3) els que odien el saber;
4) els que sofreixen per no saber;
5) els que aparenten que saben;
6) els que triomfen sense saber, i
7) els que viuen gràcies a que els altres no saben. Aquests últims es diuen a si mateixos "polítics" i de vegades fins a "intel·lectuals".
Pel que sembla, l'afirmació és de Pío Baroja. I la va realitzar davant un granat auditori en la tertúlia del Cafè de Llevant, en 1904, un 13 de maig.

Com de costum, l'anècdota pot ser apòcrifa. Fins i tot s'esmenta a Pérez Galdós i a Unamuno com a part de l'entusiasta auditori. Però és real com la vida mateixa, i vigent fins al dolor.

Però no es perdin algunes altres frases memorables del polígraf donostiarra:
• "No ha sortit a Espanya un home que valgui la pena. Quina vulgaritat, quina pobresa! El territori nacional es divideix en dos camps enemics irreconciliables, sense que serveixin per aplacar-los i portar-los a un ambient de tolerància les veus d'algunes persones assenyades"
• "Solament els ximples tenen moltes amistats. El major nombre d'amics marca el grau màxim en el dinamòmetre de l'estupidesa".
• "La revolució és bona pels histrions. Serveixen tots els crits, totes les necieses tenen valor, tots els pedants aconsegueixen un pedestal".
• "Cal riure's quan diuen que la ciència fracassa. Ximpleria: El que fracassa és la mentida; la ciència marxa avanci".

Com veuen, en aquests temps de xarxes socials, protestes i polítics, els seus pensaments tampoc passarien desapercebuts".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada