"La consecució d'una gran gesta no és solament gràcies a l'esforç físic i tècnic abocats, si no que també és conseqüència d'haver-ho somiat, i que aquest segon factor és tan important o més que el primer, ja que un bon entrenament i planificació pot fer-te arribar molt lluny, però mai et portarà a un somni impossible. (Walter Bonatti)".

Sheep are not pacifists are cowards (Les ovelles no son pacifistes, son covards).

The only failure is giving up (L’únic fracàs es donar-se per vençut).

L'única forma d'aconseguir l'impossible es creure que es possible.

Només aquells que s'arrisquen anar massa lluny podran saber el lluny on poden arribar.


dijous, 9 de juny del 2011

Moviment Zeitgeist

Text traduït al castellà i d'aquest al català, del final del vídeo Zeitgeist II, vídeo de lliure circulació que es pot trobar a internet. Es un vídeo molt interessant on ens demostra que la humanitat només es belluga pel diner, i els donen la solució de passar a una societat dominada per la ciència.
La primera part s'ha de veure (es com funciona la nostra societat) encara que no estiguis d'acord amb la segona (com ells ho resoldrien).
No he trobat al youtube el vídeo amb subtítols en castellà (en català, ni pensaments).

"Des de l'antiguitat, importants religiosos i filòsofs seculars han defensat constantment idees pacifistes i unificadores per a la humanitat.

Des del Cristianisme a l'Hinduisme, la idea de veure als altres com a tu mateix és una disposició molt antiga. Tristament, un cop d'ull a la societat d'avui, ens fa preguntar-nos per que la idea de valorar i respectar universalment al teu semblant i treballar junts, mai ha tirat arrels.
L'actual societat egocèntrica i orientada als diners, crea un ambient que rebutja la preocupació universal prenent en compte a l'altre, i per això mateix, mai permetrà un món de balanç i harmonia.
El fet és, que és hora de deixar de resar, de desitjar i de parlar cegament sobre els nostres supòsits ideals humanistes i religiosos i treballar realment per fer-los realitat.
Una Economia Basada en Recursos, posa en practica tot el que els grans religiosos i mestres filòsofs han dit sempre, quant a que els humans s'acceptin uns a uns altres com a si mateixos, i treballin junts amb mutu respecte com una sola família humana.
L'ús de la ciència i del Mètode Científic, encara que sovint considerats freds i insensibles, realment presenten un dels desenvolupaments espirituals mes profunds que mai hàgim vist.
Mentre moltes persones veuen amb gran admiració i respecte a figures com la Mare Teresa i la seva naturalesa desinteressada, molt pocs tendeixen a veure a Alexander Fleming, l'home que va descobrir la Penicil·lina, de la mateixa forma idealitzada. La penicil·lina ha salvat incomptables vides, mes que qualsevol organització de caritat. El punt és que la ciència i la tecnologia són la divinitat en acció.
No podem esperar per alguna revelació divina o un "gran home" que ens guiï. Hem de comprendre que depenem de nosaltres mateixos en aquest planeta i depèn de nosaltres canviar el món per bé.
És hora de deixar de pontificar i pregonar solament de paraula aquells valors espirituals que religiosos i filòsofs seculars han estat discutint per mil·lennis i posar-los finalment en practica.
La ciència és l'eina per a aquesta espiritualitat funcional i si treballem per aplicar els seus mètodes per al millorament de la civilització mateixa.
PODEM aconseguir les metes espirituals que hem buscat des de l'antiguitat".
Moviment Zeitgeist.

1 comentari:

  1. Més que dominat per la ciència, seria una societat dominada per l'obtenció del accés assegurat dels recursos i serveis, drets humans, avanços científics,...

    ResponElimina