"La consecució d'una gran gesta no és solament gràcies a l'esforç físic i tècnic abocats, si no que també és conseqüència d'haver-ho somiat, i que aquest segon factor és tan important o més que el primer, ja que un bon entrenament i planificació pot fer-te arribar molt lluny, però mai et portarà a un somni impossible. (Walter Bonatti)".

Sheep are not pacifists are cowards (Les ovelles no son pacifistes, son covards).

The only failure is giving up (L’únic fracàs es donar-se per vençut).

L'única forma d'aconseguir l'impossible es creure que es possible.

Només aquells que s'arrisquen anar massa lluny podran saber el lluny on poden arribar.


divendres, 18 de novembre del 2011

Idees per rebaixar la despesa pública (1)

L'altre dia no estava de massa bon humor i vaig començar a escriure unes quantes idees que crec s'haurien de fer per reduir la despesa pública. Ja se que algunes son rebuscades i altres em diran que son impossibles, però com jo crec que no hi ha res impossible, aquí les deixar anar:

Supressió total de la Monarquia i succedanis (no a un president de la república). El que mana es el president del govern, amb el seu govern i “tutelat” pel parlament.
Supressió total del senat
Parlament espanyol, pot ser entre 300 i 400, ara 350. Jo ho rebaixo a 300 i la meitat es tria per demarcacions i l'altre meitat espanya com a demarcació única.
Els parlamentaris que no compleixin amb les seves obligacions (no presentar-se als treballs de les comissions) i/o s'absentin als debats, se les descomptarà del sou. Només per causa justificada (malaltia i/o similar) i per viatges pel càrrec, mai pel partit.
Cap assessor retribuït per l'estat. Els càrrecs ja tenen mitjans per consultar el que han de fer, per exemple els funcionaris dels diferents departaments, l'opinió pública, etc.
Número màxim de ministeris i pacte global dels partits de quin son, perquè no estiguin canviant amb cada canvi de govern.
Els funcionariat han de ser tots de carrera, excepte els Directors de Departament que poden ser càrrecs polítics.
Els departament també han de ser limitats.
Separació total de la justícia, amb l'elecció entre ells de tot. Supressió de les Audiències Nacionals. Es potenciara els jutjats de pau, amb tots els mitjans necessaris per que qualsevol entrada hi hagi vista en un màxim d'un mes.
Supressió dels Ministeris del que tot les traspassades a les Comunitats Autònomes, deixant-ho al mínim i com a màxim com a Departament.
Supressió de les Diputacions.
Els Polítics entraran en regim seguretat social com qualsevol altre treballador, si no ho estaven abans, al no renovar-se el càrrec hauran de tornar al lloc de treball. Cotitzaran a la Seguretat Social i a l'IRPF com qualsevol treballador, sense les excepcions que tenen ara. Quan finalitzin tindran l'atur com qualsevol treballador fins que trobin nova feina o s'incorporin a la que tenien abans d'ocupar un càrrec públic.
Els presidents, tindran paga per vida, sempre que no tinguin ingressos per altres activitats, llavors se'ls traurà.. No pot un ex, assessorar ni estar al consell d'administració de cap empresa.
Les religions hauran de regir-se com les empreses privades, en tots els aspectes, legal i financer.
Cap subvenció a partits polítics, sindicats, associacions empresarials, fundacions lligats a els anteriors, religions, etc., que hauran d'auto-financiar-se.
Obres i serveis, no a les subcontractacions, com a màxim pot haver una. En les empreses constructores que agafin una obra, si ella no te els artistes, ella pot negociar amb empreses que vulgui, però aquestes no podran subcontractar, ho hauran de fer elles. Per que una empresa no hagi de carregar els costos de la ma d'obra entre feines, ja hi ha els contractes per obra.
Les obres s'han de fer pel preu pressupostat, no poden haver suplements sense causa justificada, i aquesta no pot passar d'un màxim d'un 10% i s'haurà de justificar per què aquest suplement, i si era necessari estudiar per que no estava pressupostat i qui es el responsable de la no inclusió.
Els sous de tots els càrrecs públics tindran un tope màxim per llei.
Les comptes de tot organisme públic (a tots els nivells) i les empreses amb majoria pública s'han de publicar fins l'ultim detall. Aixi mateix tota la documentació de tota mena, factures, pressuposts, actes, correspondència inter-departamental, etc. Amb excepció dels que afectin a la seguretat de l'estat.
Qualsevol ILP ha de ser tractada en la comissió del parlament corresponent però les que siguin presentada amb un mínim de sol·licitants provocara que es faci un referèndum dins d'un plaç que determinara la llei. Aquest referèndum no es podrà repetir abans de quatre anys.
Si alguna cosa “fa llufa” s'han de demanar responsabilitats, o al que va signar el projecte o al que va donar ordre d'executar-ho. Si el responsable es polític aquest es castigarà a no poder ocupar cap càrrec polític durant el temps que determini la justícia i si el responsable es una empresa, aquesta suportarà els costos de rescabalar-ho.
Un defraudador, no pot sortir de la presó fins que hagi tornat tots els diners, a més de complir la condemne imposada pel jutge.

Si algun partit polític em vol copiar les idees se les cedeixo gratuïtament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada