"La consecució d'una gran gesta no és solament gràcies a l'esforç físic i tècnic abocats, si no que també és conseqüència d'haver-ho somiat, i que aquest segon factor és tan important o més que el primer, ja que un bon entrenament i planificació pot fer-te arribar molt lluny, però mai et portarà a un somni impossible. (Walter Bonatti)".

Sheep are not pacifists are cowards (Les ovelles no son pacifistes, son covards).

The only failure is giving up (L’únic fracàs es donar-se per vençut).

L'única forma d'aconseguir l'impossible es creure que es possible.

Només aquells que s'arrisquen anar massa lluny podran saber el lluny on poden arribar.


divendres, 28 d’agost del 2015

Animals racionals


Traduït de la pàgina de J.R.Mora:
Pot haver errades de traducció, però intento fer-ho el millor que sé.

"En el que va d'any les corregudes s'han portat per davant a 11 persones i els ferits s'expliquen per milers.
Quan apareixen els vídeos dels esbudellats per toros i vaquetes en llocs com "Liveleak", el més suau que es llegeix en els comentaris per qualificar als participants és “morons”. És a dir, idiotes, retardats… I poc em sembla.
Sempre m'ha semblat irracional que es permeti a qualsevol paisà passejar els seus òrgans vitals davant les banyes d'un toro. I alguns ho fan encara que estiguin en baixa forma, amb els reflexos minvats per excés de cigalós, mitg coix o amb botes de camp.
Com també em sembla irracional que s'hagi normalitzat l'exposició de les massacres, per acabar veient els cossos rebotant contra la paret i el sòl, calcigats i tallats com si de la repetició d'un gol es tractés.
I em sembla encara més irracional que s'hagi legalitzat el dret al suïcidi per imprudència amb l'excusa d'una gresca tradicional. Tota activitat en la via pública que suposa risc per a la vida o la integritat física dels quals la practiquen o dels quals estan a prop sol impedir-se. I si està regulada no la pot practicar qualsevol. I en aquest cas, es revesteix de fortes mesures de seguretat per impedir accidents.
I si té la intenció de "cuñadear", quan s'incorporin als cossos dels talosos les mateixes mesures de seguretat que s'afegeixen als cotxes de competició, per citar un esport, torni i ho compara amb altres esports de risc. O millor oblidi-ho, perquè tampoc considero les corregudes un esport.
Em resulta impossible veure les morts en les corregudes com a accidents. És una bacanal de la inseguretat tolerada. La lògica hauria d'imposar-se i evitar la tortura i mort de persones i animals de manera tan absurda i gratuïta hauria de ser la norma.
No imagino l'incòmode i contradictori que ha de resultar per als professionals d'aquests col·lectius que vetllen per la vida, la seguretat i la salut de la població assistint passius a l'espera que salti la sang d'algú que camina fent el beina davant d'una bestiola que pot arrencar-li el cap amb un esternut.
I és que sóc d'aquests ximples que segueix sentint alguna cosa molt fumuda quan veig morir d'una forma tan violenta i absurda a persones i animals, perquè se suposa que una societat civilitzada no hauria de fer distincions i hauria d'intentar evitar també la mort dels descerebrats temeraris. Per molt que hagin decidit celebrar un sarau patronal imposant un dret inventat a risc de deixar-se els budells escampats per la calçada com a part inseparable de l'espectacle.
I si encara així, insisteixen a immolar-se per diversió almenys no ens quedarà aquesta sensació faceciosa que ho fomentem i recolzem com alguna cosa quotidià, festiu i molt menys racional."


000000000000000000

Però el pitjor del cas, es que el nombre de morts i ferits ha anat en augment, i val la pena veure aquest vídeo i comprovar el grau de sonats que està la gent. Segons sembla un dels embanyats es un nen. Demencial.




00000000000000000000000000000


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada