"La consecució d'una gran gesta no és solament gràcies a l'esforç físic i tècnic abocats, si no que també és conseqüència d'haver-ho somiat, i que aquest segon factor és tan important o més que el primer, ja que un bon entrenament i planificació pot fer-te arribar molt lluny, però mai et portarà a un somni impossible. (Walter Bonatti)".

Sheep are not pacifists are cowards (Les ovelles no son pacifistes, son covards).

The only failure is giving up (L’únic fracàs es donar-se per vençut).

L'única forma d'aconseguir l'impossible es creure que es possible.

Només aquells que s'arrisquen anar massa lluny podran saber el lluny on poden arribar.


divendres, 6 de gener del 2017

Construcció de les cabanes de pedra seca


Llegit en un reportatge que ho copio ja que ho trobo interessant:

“La construcció de la cabana es començava partint de un munt de terra que feia de motllo sobre el que després es bastia la cabana. Es perfilava la volta pressionant la terra i es cobria de branques d'alzinera. Un clot fetal voltant s'omplia de fang i sobre aquest es posava la primera filera de pedres que feia de fonament. Prenent com a motllo la mateixa terra, s'anava pujant la volta fins a completar-la.
Les pedres del tancament final s'havien d'escollir amb cura i calia retocar-les per tal d'assegurar que la volta quedés perfectament lligada. Feta la coberta, es buidava la terra de sota la volta i es construïen les parets anterior i posterior. Sobre la paret anterior es podia incorporar una porta o senzillament deixar l'arc a la vista, amb la qual cosa tenia un aspecte semblant al de una cova. La terra que s'havia tret es posava al costat de les parets laterals mentre que l'arcada de la volta també es cobria amb terra en la que es plantaven lliris silvestres. En algunes ocasions s'hi afegien canaleres per ajudar a desviar l'aigua de pluja”.

Barraca de Cal Grauet


0000000000000000000000000


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada