"La consecució d'una gran gesta no és solament gràcies a l'esforç físic i tècnic abocats, si no que també és conseqüència d'haver-ho somiat, i que aquest segon factor és tan important o més que el primer, ja que un bon entrenament i planificació pot fer-te arribar molt lluny, però mai et portarà a un somni impossible. (Walter Bonatti)".

Sheep are not pacifists are cowards (Les ovelles no son pacifistes, son covards).

The only failure is giving up (L’únic fracàs es donar-se per vençut).

L'única forma d'aconseguir l'impossible es creure que es possible.

Només aquells que s'arrisquen anar massa lluny podran saber el lluny on poden arribar.


dissabte, 18 de febrer del 2017

Mas de la Muga (Bellvei)





Feia dies que no sortia a donar un tomb, pel que avui m’he decidir, no ha anar a caminar però si a fer una visita més o menys turística. He anat a visitar el Mas de la Muga, mal anomenat castell, al terme municipal de Bellvei. Està en un estat deplorable, amb l’agreujant que està tot ple de deixalles, fet que demostra la cultura i consciència d’aquest país. Les dos torres cilíndriques, que sembla que no aguantaran massa temps, es un bunyol, encara que resulti curiós, construïdes en temps més propers a la resta.

Copia de la descripció que figura en el wikipedia:
«Mas de la Muga és una masia del municipi de Bellvei (Baix Penedès). El mas, que fou reconstruït amb els materials medievals de l'antic casal, ara es troba abandonat i enrunat. És un edifici declarat bé cultural d'interès nacional.
Descripció
És un castell situat al cim d'un turó, a 154 m d'altitud sobre el nivell del mar. Es troba en molt mal estat. Presenta encara alçades tres torres. A la banda lateral dreta en veiem dues de cilíndriques i emmerletades que presenten una torratxa i una sèrie de matacans sostinguts per cartel·les. A l'esquerra es pot veure una torre de tipus quadrangular rematada per merlets i amb un matacà. Malgrat estar molt enderrocat encara es poden observar una sèrie de finestres rectangulars. L'edifici està realitzat en maó i ferro. En una fotografia del 1950 (Els castells catalans, Editorial Dalmau) es pot observar l'atac que ha patit l'edificació amb el pas dels anys
Història
És un casal fortificat documentat el segle XI. L'antic mas de La Muga és documentat ja en el segle XI. El mas fou objecte d'una restauració poc afortunada precedida d'una destrucció per tal d'aprofitar els materials. Les reformes foren inspirades per una dona rica de Bellvei que volia viure còmodament fora de Bellvei però veient cada matí el seu poblet. El castell obtingué un aspecte carrincló. Avui dia el seu aspecte és deplorable, ja que, en ser abandonat, ha envellit molt de pressa a causa del temps i la incúria».

No entenc com aquest bunyol, ara xafat, pugui ser «Bé cultural d’interès Nacional».

Per veure i/o baixar les fotografies, teclejar aquí.





00000000000000000000000



000000000000000000000000000



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada