"La consecució d'una gran gesta no és solament gràcies a l'esforç físic i tècnic abocats, si no que també és conseqüència d'haver-ho somiat, i que aquest segon factor és tan important o més que el primer, ja que un bon entrenament i planificació pot fer-te arribar molt lluny, però mai et portarà a un somni impossible. (Walter Bonatti)".

Sheep are not pacifists are cowards (Les ovelles no son pacifistes, son covards).

The only failure is giving up (L’únic fracàs es donar-se per vençut).

L'única forma d'aconseguir l'impossible es creure que es possible.

Només aquells que s'arrisquen anar massa lluny podran saber el lluny on poden arribar.


dimarts, 5 de novembre del 2013

Viatge a Vietnam, Cambodja i Bangkok. Dia 4


Dia 5 de novembre del 2013. Badia de Halong.

Regant els conreus, de camí a Halong - El nostre vaixell a la Badia de Halong

Ens trobem amb el guia a dos quarts de 8, després d'un bon esmorzar al bufet de l'hotel. Anem per carretera cap a la Badia de Halong. Passem per un poble que segons ens explica el guia està condecorat per la quantitat de gent que va anar i morir a la guerra contra USA. Després parem en un centre on gent minusvàlida o mal-formada per efectes del napalm fan artesania; fan lacats, tapissos bordats, joieria, roba, etc., em fa recordar el Marroc que ens portaven als llocs per vendre no per ensenyar-nos com es feia les peces artesanes, però aquí no es tant extremista, encara que de seguida tenim un empleat que ens va portant per les diferents seccions per intentar vendre alguna cosa. Comprem unes figuretes. El guia intenta convèncer-nos que compren alguna peça de roba, però no ho aconsegueix. Més endavant parem a la carretera al costat d'uns horts molt ben cuidats i bonics, es veu que aquí paren tots els grups de turistes. Es pot caminar entre les línies de planter i veure com les reguen amb aigua de color marronós amb una regadora en cada mà. Després de baixar del cotxe i anar fins el canal i fer fotos de tot l'entorn penso que es molt ridícul, com si a les nostres terres no tinguéssim pagesia, estar clar que tant ben alineat en uns trossos tant grans jo no ho havia vist, no vull dir que no existeixi. A més penso que aquí estan regant amb aigua que no se si es d'un canal o d'un lloc pantanós, a més jo no he vist cap depuradora enlloc i no crec que hi hagin masses, però es igual, després ens menjarem aquests enciams i els trobarem boníssims.
Arribem a la Badia de Halong, hi ha una guia del vaixell que porta als de parla francesa i un noi que porta als altres, ell parla anglès. Pugem amb una barca amb motor, ens hem de posar armilles salva-vides (com sempre farem amb tots els trasllats), que ens porta al vaixell, ancorat a poca distancia del moll. Al vaixell ens donen de dinar a base de peix, marisc i verdures (el marisc el pelen els empleats). Al finalitzar el dinar ens ensenyen joies, Maite compra unes arracades amb perles de coral de la badia (?). Després i amb la barca ens porten a veure unes coves impressionants, on amb molta imaginació es poden veure figures. Son grans, ben condicionades pel turisme i il·luminades amb gust. Maite es queda al moll ja que s'ha de pujar moltes escales. Sortim de la cova i ens dirigim a un altre moll, passant per alguns “quiosquets”de records. En el camí veiem un mono que s'enfada quan el guia l'emprenya. Pugem a la barca i anem a buscar a la Maite al moll del començament i tornem cap el vaixell. Després alguns tornen a sortir amb la barca per anar a una platja a banyar-se, Maite fa la migdiada i jo em quedo a la terrassa del vaixell a contemplar el paisatge.
A la nit tornem a donar peix, marisc i verdures, després el guia fa que s'intenti pescar, fet que ho intenten alguns, sense resultats. Està previst fer karaoke però la gent no està per la labor. El que si fem es assaborir la badia a la nit, tota plena de llums dels altres vaixells. Durant el dia no em vist el sol, esperem que demà estigui assolellat i ens permeti fer fotografies amb molt més colorit i si no pot ser, al menys que no plogui.

0000000000000000000

Dia 2 i 3 de novembre. Barcelona a Hanoi, passant per Doha. Crònica.
Dia 4 de novembre. Visita a Hanoi. Crònica - Fotografies
Dia 5 de novembre. De Hanoi  a la Badia de Halong. Crònica - Fotografies
Dia 6 de novembre. De la Badia de Halong a Ho Chi Minh. Crònica - Fotografies
Dia 7 de novembre. Visita als túnels de Cu Chi i Ho Chi Minh. Crònica - Fotografies
Dia 8 de novembre. Visita desembocadura del Mekong i viatge a Cambodja (Siam Reap). Crònica - Fotografies
Dia 9 de novembre. Visita a Angkor Thom i Angkor Wat. Crònica - Fotografies
Dia 10 de novembre. Visita a Angkor Thom (Conjunt de Preah Khan). Crònica - Fotografies
Dia 11 de novembre. Visita al conjunt Rolous Group i viatge a Bangkok. Crònica - Fotografies
Dia 12 de novembre. Visita al Temple Wat Traimit, al Gran Palacio (Palau Reial) i al Temple de Wat Pho. Crònica - Fotografies
Dia 13 de novembre. Dia lliure per Bangkok i tornada cap a casa . Crònica - Fotografies
Dia 14 de novembre. Arribada a casa.

000000000000000000

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada